Den Danske Brigade Danforce

70 år danforce

70 året efter 5.maj 1945 (2)

70 året efter 5.maj 1945

 

KPR.Carstens Håtunaholm 1944

                                                                                                                 Der lægges Gangbrædder.

                                                                                                                 Tegnet af Sgt.Jørgen Carstebns 1944.

Mg. 1159 Olsen i.KP.1.Bat. i Brigadeuniform 70 år efter

 

.

Jeg var i Mindelunden mandag den 4. maj og det blev en uforglemmelig aften med besøg af Hendes Majestæt Dronning MargretheII der nedlagde en krans ved mindesmærket,der var lys og blomster på alle gravene og desuden var der fakkelvagt udført af Hjemmeværnet og selvfølgelig også et Hjemmeværnsorkester.

Vores Statsminister Helle Thorning holdt en smuk tale og takke os for hjelpen til at bevare demokratiet.

Jeg vurderer at ca 2500 overværede denne smukke højtidelighed.

Om tirsdagen var jeg med ved Mindeankeret i Nyhavn kl.08.30 mange var mødt op med deres Faner jeg vurderer der var 20-30 Faner og 40-50

krigssejlere til denne smukke højtidelighed.

Kronprins Frederik var til stede.

Derefter i bus til Vor Frue Kirke her deltog Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik i de mørke dage 1942-45i Mndegudstjenesten. Derefter blev vi busser transprteret til Universitet for at spise en frokost der. Efter frokosten blev vi transporteret tii Folketinget.Præsidiet forman Mogens Lykketoft hold en tale hvor han på Regeringens vegne takke for vores indsats i mostandsbevægelsen,det er den første officielle tak Modstandsbevægelsen har fået og det er sendt.Som en personlig tak har Regeringen givet en bevillig på 10.000 DK til den enkelte Modstandsmand.

Efter Folketinget mødtes vi igen på Københans Rådhus 18.- der serveres en supe kaffe og Rådhuspandekager.Fhv Minister Poul Møller holdt festtalen der var en meget følsom tale om de onde år men også en tak for vor indsats.Besøgt slutte ca 10-10.30 og efter 12 timer var en fysisk krævende dag idet de yngste af bveteranerne var fyldt 90 år.

Redigering af denne artikkel slutter pr.01.01.2016